Gubitak viška kilograma zahtijeva promjenu i vrijeme. Za ovaj zadatak trebate strpljenje. Ne postoje prečaci, barem ne oni koji će magično ukloniti kilograme i kilograme koje smo godinama nakupljali na različitim dijelovima tijela.

Kako smršaviti u nogama, bedrima i kukovima

Postavite jasne i realne ciljeve

Da biste postavili ciljeve, morate proširiti svoje znanje o pretilosti i mogućnostima mršavljenja. Ako čitate naš članak, vjerojatno vas posebno muče masne naslage u predjelu nogu, bedara ili bokova. Važno je biti svjestan kako su se naslage stvorile u tim dijelovima tijela.

Prije svega, pogledajte svoje genetske predispozicije. Vrlo često ih možemo kriviti jer se naslage na nekim područjima talože više nego na drugim. Istina je da genetika može uzrokovati da se udebljate u nogama i bedrima, a ostatak tijela bude potpuno normalan.

Iako je moguće udebljati se samo na nekim dijelovima tijela, nemoguće je izgubiti salo samo s nogu ili bedara, već se gubitak ravnomjerno odnosi na cijelo tijelo. Realno je da vam se dogodi da vam lice ili trbuh izgleda mršavo, a da je smanjenje masnog tkiva u bokovima i bedrima tek neznatno primjetno.

Prehrana i tjelesna aktivnost recept su za postizanje svih ciljeva mršavljenja. Stoga vam cilj trebaju biti promjene u prehrani i ispunjavanje zadanog plana treninga. Potpuno je pogrešno postaviti si cilj izgubiti 5 ili 10 kg u određenom vremenskom razdoblju.

Istražite koji vam treninzi mogu pomoći pri mršavljenju. Ujedno naučite gdje griješite u prehrani, kojih se namirnica trebate riješiti, a što vam nedostaje. Kada nakon 2-3 mjeseca napravite isplanirani plan treninga i shvatite da ste u tom periodu zamijenili svoje loše prehrambene navike, onda stanite na vagu i uvjerite se u posljedice toga.

Pročitajte i: Je li Somatodrol najbolji dodatak za izgradnju mišića?

Samo tako ćete dugoročno uspjeti postići ono što želite, a to je skladno i seksi tijelo.

Promijenite prehranu

Sve je u brojkama. Da biste uopće počeli sagorijevati tjelesnu masnoću, potrebno je sagorjeti više kalorija nego što ih unosite prehranom. Dakle, postoje dvije mogućnosti: smanjiti unos kalorija ili povećati potrošnju.

Usredotočit ćemo se na opciju smanjenja unosa kalorija. Da se razumijemo, kalorije ne možete smanjivati ​​u nedogled. Svatko od nas zahtijeva određenu količinu kalorija za normalno funkcioniranje tijekom dana. Ovisi o mnogim čimbenicima, a najvažniji su spol, dob, težina, dnevna aktivnost itd. Da biste odredili najtočniju količinu kalorija koja je potrebna na dnevnoj bazi, obratite se stručnjaku.

Kada vidite razliku između kalorija koje unosite dnevno i kalorija koje su vam potrebne, tada možete odabrati najprikladniju dijeti za mršavljenje ili barem poduzeti neke jednostavne korake za smanjenje razine kalorija. Preporučujemo da:

povećate unos svježeg voća i povrća,
birate proizvode od cjelovitih žitarica,
ako je moguće, birate mlijeko i mliječne proizvode bez masti ili s najnižom masnoćom,
povećate unos proteina s niskim udjelom masti, kao što su riba, perad, mahunarke, tofu itd.
odbacite grickalice, slatkiše, gazirana i alkoholna pića te prerađenu i rafiniranu hranu što je više moguće.

Pogledajte što jedete na tjednoj bazi i bit će vam jasno da ima puno viška. Obično su to grickalice, slatkiši i nezdrava pića. Smanjite njihovu upotrebu i već ste napravili korak naprijed prema gubitku kilograma. Što prije odustanete od nepotrebnih i nezdravih navika, prije ćete vidjeti rezultate.

Povećajte tjelesnu aktivnost

Najbolji način za povećanje potrošnje kalorija je tjelesna aktivnost. Na taj se način potiče sagorijevanje nakupljenih masnoća. Naravno, uvjet je da ne povećavate unos kalorija. I da, apsolutno svaka tjelesna aktivnost je dobra. Bilo da se radi o poslu koji zahtijeva fizički napor ili ste se odlučili plivati, trčati, voziti bicikl ili ići u teretanu, bitno je samo da sagorite više kalorija. Povećanje aktivnosti za nekih pola sata dnevno bit će sasvim dovoljno.

Trening za mršavljenje u nogama

Ako već redovito trenirate, savjetujemo vam samo da povećate količinu kardio treninga. Povećajte intenzitet pojedinačnih vježbi kako biste sagorjeli više kalorija nego prije. Također, intervalni trening je odlična opcija za sagorijevanje još više kalorija.

Izgradite više mišićne mase

Za postizanje najboljeg učinka na bedrima, bokovima i nogama, uz opće sagorijevanje masnoće, potrebno je posvetiti se izgradnji kvalitetne mišićne mase na tim područjima. Dodavanje mišićne mase ubrzat će sagorijevanje masti, jer će povećati metabolizam kalorija. Osim toga, zamijenite li masnoću mišićima, zauzet će manje prostora.

Vježbama za izgradnju mišića učinit će da vaša stražnjica i noge izgledaju zategnutije i vitkije.

Uskladite trening s dijelovima tijela na kojima želite da učinak bude najvidljiviji. Par puta tjedno odradite ciljane treninge samo za određene mišićne skupine. Također možete vježbati složene vježbe koje razvijaju nekoliko mišićnih skupina u isto vrijeme. Prilagodite svoj trening u odnosu na rezultate koje postižete tijekom vremena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.