Ako ste dugo bili pretili, a zatim uspjeli smršavjeti, sigurno ćete se osjećati kao novi u svojoj koži. Osjetit ćete mnoge prednosti vašeg novog tijela. Imat ćete manji pritisak na zglobove, lakše ćete hodati, posebno uz stepenice, moći ćete ponovno uživati ​​u sportu, a rizik od nekih bolesti bit će znatno smanjen.

U moru blagodati koje ćete iskusiti jer ste se riješili suvišnih kilograma, još uvijek postoji jedan nedostatak. A to je labava koža koja će se pojaviti nakon gubitka tjelesne masti. Ovdje ću vam pokušati ukazati na mogućnosti rješavanja ovog potencijalno neugodnog problema. Vaš bi cilj trebao biti da koža izgleda što zdravije nakon gubitka kilograma, a time će biti i ljepša. Pročitajte moje savjete o ovom pitanju u nastavku.

kAKO ZATEGNUTI KOŽU

Tamnjenje kože je nešto što u ovom slučaju može biti korisno. Naime, ako se preplanete, dojam će biti da vam je koža zategnutija. To će vam definitivno poboljšati samopouzdanje, a vaša će koža izgledati mnogo zdravije. Iskoristite ljeto jer je najbolje potamniti kožu sunčevom svjetlošću. Naravno, morate biti izuzetno oprezni u tome. Ali, ako niste u mogućnosti, a vaša je jedina opcija solarij, onda prihvatite i tu opciju. Pazite i na solarije. Obavezno koristite neku zaštitu, a što se tiče duljine uporabe i učestalosti, dobro se informirajte i nikada se ne izlažite maksimalno. Zdravlje vam je na prvom mjestu važno, a štavljenje kože treba biti postupno i planirano.

Dizanje utega pomoći će vam u izgradnji mišićne mase. Ako stalno vježbate i dižete tegove, primijetili biste da osim što stječe mišiće, vaša koža također izgleda zategnutije. Očito ćete postati puno čvršći, što će se odraziti i na vašoj koži. Postoji niz vježbi koji su prikladni za vas. Više o tome možete saznati na našoj web stranici, jer mnogi postovi govore o vrstama vježbi za izgradnju mišića. Postavite sebi realne ciljeve i vidjet ćete kako ćete s vremenom dizati sve više i više utega.

Masaža ima brojne prednosti za tijelo. Osim što će vam biti zadovoljstvo i ublažiti stres i napetost, masaža će pomoći i protoku krvi, pa će i koža biti prokrvljenija. To znači da će se koža učinkovitije opskrbiti potrebnim hranjivim tvarima. Na taj način koža postaje zdravija, a bore na koži se smanjuju. Možete pronaći salone koji pored masaže nude i saunu, jer je ova kombinacija vrlo učinkovita na koži.

Hidratacija je potrebna za cijelo tijelo, sve organe, uključujući kožu. Tokom dana, potrebno je unositi dovoljnu količinu tekućine u svoje tijelo. Ta količina varira tijekom godine, a ovisi i o dnevnoj fizičkoj aktivnosti. Tekućina, tj. Voda, pomoći će da vaša epiderma bude savršeno glatka i zdrava. Također, vrlo je važno uzeti u obzir koje tekućine unosite i u kojim količinama. Naime, alkoholna pića, slatki sokovi, ali i veće količine kave ili čaja mogu negativno utjecati na zdravlje stvaranjem kiselog okruženja. To sigurno ne bi bilo dobro ni za vašu kožu.

Adekvatna prehrana je vitalna za kožu. Mnogi vitamini, ali prije svega vitamin C i vitamin K, snažno djeluju na kožu. Kolagen i omega 3 masti također su neophodni u vašoj prehrani ako želite imati savršenu kožu. Dakle, svoju prehranu morate prilagoditi tako da dobijete dovoljno hranjivih sastojaka, a u slučaju da to ne učinite, slobodno ih možete unositi različitim dodacima. Agrumi, avokado, orasi, slatki krumpir, sjemenke, paprika, brokula, tamna čokolada, neke vrste ribe i jaja neke su od osnovnih namirnica koje su dobar izvor ovih hranjivih tvari neophodnih za kožu.

Kirurgija bi bila krajnja opcija ako biste isprobali sve što je bilo dostupno i ako nakon određenog vremena nema dobrih rezultata. Operacija uklanja suvišnu kožu i zateže je na određenim dijelovima. Ne mislite da je ovo brzo i savršeno rješenje, jer može zahtijevati određeno razdoblje oporavka, što nije malo. Također, jasno vam je da sve operacije imaju određene rizike, a isto je i sa operacijom kože.

Napokon, morate biti strpljivi. Ako ste izgubili toliko kilograma, već ste postigli veliki uspjeh. Problem kože ćete riješiti polako, iz dana u dan. Slijedite ovdje navedene savjete i ne očekujte rezultate za mjesec ili dva. Već ste pobjednik i ako te savjete integrirate u svoj život, vi ste potpuno drugačija osoba. Izgleda bolje, ali i puna samopouzdanja jer upravlja vlastitim životom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *