Jedna je mačka tijekom zaključavanja dobila toliko kilograma da su je morali staviti na posebnu dijetu kako bi smršavjela. Uz posebnu prehranu, popraćena je redovitim vježbama.

Radi se o mačku po imenu Colin a ima 9 godina. Odveden je u centar u Norfolku, gdje je odmah stavljen na posebnu dijetu za mršavljenje, koju je pratio i cjelokupan program igre sa specijalnim igračkama za mačke. Ubrzo se tražio osobni trener za Colina kako bi postigao učinkovitije rezultate.

mačak Colin

Tražio se netko tko će pomoći Colinu da održi tempo vježbanja i prehrane. Naglašeno je da je vrlo dobar mačak, ali koja je užasno lijen što se tiče vježbanja. Colinu je trebala osoba koja bi redovito imala vremena stimulirati ga na vježbanje.

Prethodni Colinovi vlasnici preselili su se u drugi grad i nisu ga mogli povesti sa sobom. Zbog toga se našao u centru. Kad je stigao sredinom travnja, mačak Colin je preko 8,5 kilograma. Trebalo je nekoliko tjedana disciplinirane prehrane da bi njegova težina pala na prihvatljivijih 6,5 kilograma. I dalje je to više od optimalnog, no omogućava Colinu da bude mnogo sretniji.

Prekomjerna težina posljedica je perioda zaključavanja, kada je Colin dobio puno više poslastica nego obično. Također, toliko voli svoja omiljena jela da se ne može odreći hrane. Ali Colin je danas na dobrom putu da smršavi i vodi puno zdraviji, a time i sretniji život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.