Kako uspješno započeti sa stjecanjem mišićne mase

Uspješna izgradnja mišićne mase ovisi prije svega od razumijevanje nekih osnovnih razmatranja i koncepata. Trebate shvatiti da ste vi individua za sebe, različita od drugih, i da može biti mnogo pogrešaka pri izboru najbolje strategije. Važno je da iz pogrešaka dođete do idealne kombinacije za vas, a ne da odustajete. Odmah da kažem da postoje pojedinci sa takvim genetskim predispozicijama koji naprosto je dovoljno da su fizički aktivni samo i da izgledaju potpuno savršeno. Takvih je malo i mi “normalni” ćemo ipak morati dosta toga da uskladimo da bismo postigli svoje ciljeve. Kako biste postigli željeni izgled, ne treba samo da se dobije na težini nego je nužno izgraditi kvalitetnu mišićnu masu. Recept je jednostavan, potrebna vam je optimalna kombinacija treninga, prehrane i dodataka. Također, vrijeme je važna komponenta i u ovom procesu.

izgradnja mišića - Kako do kvalitetne mišićne mase

Vrijeme je važna komponenta

Ne bi se moglo reći da postoji vremenski okvir kada govorimo o izgradnji mišićne mase. Već smo rekli da postoje pojedinci čija je genetska predispozicija takva da nemaju previše problema u procesu izgradnje kvalitetne mišićne mase. Za druge, za veći dio populacije, ovaj proces može biti problem i mnogo je teže dobiti ozbiljne rezultate. Ljudi koji su prirodno mršavi i vitki imaju veći izazov u izgradnji mase i za to će im trebati više vremena. Nećete znati koliko vam treba da dodate pet, deset ili petnaest kilograma mišićne mase, dok ne počnete trenirati. Sigurno je da krajnji cilj nećete postići za mjesec dana, neće za dva mjeseca, ali potrebno je držati se svog plana treninga i prehrane i rezultati će stići. Dakle, kada govorimo o vremenu, nemojte vremenski odrediti svoja dostignuća. Budite uporni i dosljedni, samo je to pravi put do potpunog uspjeha.

Trening kao put do uspjeha

Ozbiljni bodybuilderi stručnjaci su za izgradnju mišićne mase. Dugo su u ovome, izuzetno su posvećeni treninzima i puno vremena provode radeći na sebi. Ako ste početnik, nemojte očekivati ​​da će postojati čarobni štapić ili bilo koja trenutna varijanta kako biste brzo došli do razine bodybuilder-a. Ne postoje prečaci, tako da morate na početku definirati svoje ciljeve i realno odrediti načine za postizanje svega što želite.

Ako ste početnik, upoznajte svoje tijelo s trenažnim procesom. Radite vježbe nekoliko puta tjedno koje će još naprezati vaše cijelo tijelo. Tek tada se kvalificirate za rad s utezima. Tada možete raditi vježbe gornjeg dijela tijela ili vježbe donjeg dijela tijela dva puta tjedno. Nakon toga možete odrediti razdoblja i dane u kojima ćete se koncentrirati samo na par mišića. To će dati puni učinak u izgradnji vrste mišićne mase kakvu ste željeli u početku. Budite oprezni u odabiru mišića i trenirajte vrlo intenzivno kako biste postigli učinak.

Ovisi samo o vašem tijelu i rezultatima koje želite, koliko trebate trenirati. Također, koliko ćete vremenski biti na nekoj vježni i koliko će samo vježbanje trajati zavisi od ciljeva. Jačanje i izgradnja mišićne mase je intenzivan posao koji zahtjeva mnogo snage i trošenja. Otuda će vrijeme između dva treninga zahtjevati više vremena. Dobar oporavak je veoma važan. Tek kad je tijelo oporavljeno u potpunosti, spremni ste za sljedeći trening. Dakle, vrijeme oporavka je od vitalnog značaja za postizanje ciljeva. Tijekom procesa izgradnje mase, nećete često biti na kardio vježbanju. Treba naravno imati kardio treninge zbog vašeg općenitog zdravlje, najprije srca. Kardio trening je dobar pak zbog kontroliranja tjelesnih masni i efikasan u njihovom smanjenju. Međutim i tijekom jačanja mišićne mase ćete uspjeti da svedete masti na optimalnu razinu. Sagorijevanje kalorija je veoma intenzivno uz trening sa opterećenjem. Morate stimulirati svoje mišićmo tkivo na rast. Često ćete povećati udio kardio treninga zbog raspršivanja viška masti.

Punjenje mišića

Većina vas smatra da je za igradnju mišićne mase ključno uvećanje proteina. No, to nikako nije istina. Potrebna vam je optimalno uravnotežena ishrana. Dobar odnos između unijetih ugljenih hidrata, bjelančvina i masti koje ćete potrošiti tijekom treninga, ali vam biti nužni i za oporavak i ja dobijanje čiste mišićne mase. Ako biste u znatnoj mjeri umanjili unos ugljenih hidrata i masti, vaše tijelo bi vam odmah dalo signale da nešto nije kako treba i sama izgradnja mišića ne bi bila uspješna. Ispavna kombinacija i izbalansirano uvećanje kalorija su vam potrebni za izgradnju mase. Ako vam je potreban savjet nutricioniste, zatražite ga, jer će vaša ishrana biti jedan od faktora koji određuju kvalitetu izgradnje mišića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.