Jednostavno rješenje za suvišne kilograme na trbuhu. Samo ga postavite na 15 do 30 minuta dok ste tjelesno aktivni i nakon kratkog vremena vidjet ćete kako se topi masnoća na trbuhu. Više se nećete izbjegavati pogledati u ogledalo, remen za mršavljenje revolucionarni je proizvod koji će vam pomoći da se riješite upornih kilograma. 

Ovo su samo prva tri marketinška slogana na koja sam naišao na internetu. Postoji mnogo njihovih varijanti, a zajedničko im je da ćete bez ikakvog pretjeranog napora (osim što ćete za to dati novac i staviti ga oko sebe dok vježbate ili igrate nogomet ili kopate po vrtu) postići nevjerojatne rezultatima. Naravno, uz sve to vidjet ćete i slike poznatih holivudskih zvijezda od kojih zastaje dah. U toj situaciji novac jednostavno izlazi iz džepa, a u mislima ste već na plaži negdje na Jadranu i samouvjereno pokazujete svoju figuru.

A je li sve tako idilično i radi li pojas za mršavljenje onako kako se reklamira?

Što je pojas za mršavljenje?

Pojas za mršavljenje napravljen je za nošenje oko donjeg dijela trbuha i leđa. Njegov princip rada takav je da uzrokuje prekomjerno znojenje u tom dijelu tijela, a time i veće sagorijevanje tjelesne masti. Većina ljudi koji su u procesu gubitka viška kilograma znaju da naslage u ovom dijelu tijela uzrokuju najveće frustracije i ponekad ih se nemoguće riješiti. Neki modeli pojasa za mršavljenje imaju baterije koje im omogućuju da vibriraju dok ih nosite. Tvrdi se da to uzrokuje dodatnu stimulaciju i pojačano sagorijevanje masti. 

Modeli i preporuke za upotrebu toliko su različiti da neki savjetuju da ga nosite dva puta po 15 minuta dnevno, drugi savjetuju da ga nosite kad god ste tjelesno aktivni, a ima i onih koji tvrde da je najveći učinak ako se nosi doslovno cijeli dan. 

Također, način na koji stavljate pojas, materijali od kojih je izrađen, njegove dimenzije i deseci drugih prednosti, sve se to razlikuje od modela do modela i svatko za sebe tvrdi da je najbolji.

Pojas za mršavljenje – kako to stvarno djeluje?

Pojas je dizajniran da djeluje na mjestu gdje je postavljen samo površinski. Na taj način ima isključivo privremeni učinak. Što god omotali oko struka, prirodno je da ćete se na tom mjestu puno više znojiti. A što to zapravo znači i gubite li doista kilograme tako? Odgovor je, jednostavno NE. Recimo da dva dana zaredom imate sat vremena fizičke aktivnosti, bilo da se radi o nogometu s prijateljima ili fitnes treningu sa svojom grupom prijateljica. Da ste nosili pojas oko struka, objektivno biste nakon ta dva dana primijetili da ste vitkiji. To je apsolutno vidljivo. Poanta je ovdje da znojenjem gubite samo višak vode i ništa drugo. Sav višak masnoće koji ste imali prije ostao je, osim ako ne izbrojimo neki mali postotak koji je izgubljen zbog tjelesne aktivnosti, ali to je ipak malo primjetno u dva dana. A ako uđete u začarani krug i pogledate trbuh neposredno prije stavljanja pojasa za mršavljenje i odmah nakon što ga skinete, imat ćete non-stop dojam da mršavite. Taj vizualni efekt, koji je prilično uvjerljiv, držat će vas neko vrijeme dok ne shvatite da je to samo voda koja se troši u obliku znoja i da se neželjeni oblik trbuha vraća iznova i iznova. 

Apsolutno nema dokaza u obliku kliničkih studija koji bi barem donekle potvrdili tvrdnje koje su vam servirali pojasevi za mršavljenje. Sagorijevanje masti iz samo jednog dijela tijela nije moguće, koju god metodu da smo primijenili.

Ovdje pogledajte fotografije koje reklamiraju pojas za mršavljenje. Sami prosudite razinu stvarnosti.

Pojas za mršavljenje. Različiti modeli za žene i muškarce.

Zaključak: Isplati li se kupiti pojas za mršavljenje?

Iz gore navedenog, nadam se da razumijete da je pojas za mršavljenje marketinški mamac koji im donosi puno novca. Ta iluzija da je moguće smršavjeti ne mijenjajući ništa u svom životu ili još banalnije, ne mičući se iz svoje fotelje, kako kažu, nema apsolutno nikakvu potporu u stvarnosti. Jednostavno ćete baciti novac. Što je još gore, gubite motivaciju da započnete postupak mršavljenja na pravi način.

Napomenula bih da nema prečica za postizanje željenog izgleda tijela. Nikakvi trikovi i skupa pomagala neće sami riješiti ovaj problem. Sve ovisi o vama, uspjeh u mršavljenju i održavanju zdravog tijela može se postići samo uz primjerenu prehranu i vježbe za mršavljenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.